Ελληνικά

Συχνές ερωτήσεις

1. Πως να χρησιμοποιήσετε το αλάτι της Kawar?

Διαλύστε 250-500 γραμμάρια σε μια λεκάνη γεμάτη μέχρι τη μέση με νερό. Προσθέστε μικρή ποσότητα μαγειρικού λαδιού (κουταλάκι τσάι) κατα προτίμηση. Η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι γύρω στους 37 βαθμούς Κελσίου. Βυθίστε το σώμα σας μέσα για περίπου 30 λεπτά. Όταν χρησιμοποιείτε αλάτι της Νεκράς Θάλασσας, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε σαπούνι αφού τα στοιχεία του αλατιού αφαιρούν το περιττό λίπος και οποιαδήποτε βρωμιά. Μετά το μπάνιο ξεπλύντε το σώμα σας με καθαρό ζεστό νερό. Παρόλα αυτά για να αυξήσετε την δράση του αλατιού, είναι καλό να μείνετε ζεστοί με την πετσέτα για περίπου μια ώρα. Επαναλάβετε το μπάνιο όσο συχνά θέλετε.


2. Που χρησιμοποιείται το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας?

Το αλάτι της Νεκράς θάλασσας προτείνεται ως αναζωογονητικό και οδηγός ομορφιάς για υγιείς ανθρώπους. Παρόλα αυτά, θετικά αποτελέσματα έχουν παρουσιαστεί σε ανθρώπους με δερματολογικά προβλήματα όπως το έκζεμα, η ακμή, η ιχθύαση, ρευματισμοί, αρθριτικά, μυικοί σπασμοί . πόνους στις αρθρώσεις και νευρικά προβλήματα.

 

3. Τι το ιδιαίτερο έχει το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας?

Το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας είναι προσεκτικά διαλεγμένο και φυσικά επεξεργασμένο αλάτι από το νότιο κομμάτι της Νεκράς Θάλασσας. Επιπλέον η διαφάνεια των κρυστάλλων του , όσο και το υψηλό επίπεδο αγνότητας , λόγω της ελάχιστης ποσότητας άμμου και βράχων είναι ένα ξεχωριστό φαινόμενο στη Νεκρά Θάλασσα. Αυτή η ποιότητα επιτυγχάνεται με πολλαπλές μηχανικές διαδικασίες καθαρισμού. Καμία χημική επεξεργασία δεν εμπλέκεται, διότι θα μπορούσε να καταστρέψει την αυθεντική χημική σύσταση του αλατιού. 

 

4. Πως επηρεάζει το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας τον οργανισμό?


Η αυθεντική σύνθεση του αλατιού της Νεκράς Θάλασσας , βελτιώνει τον μεταβολισμό των κυττάρων και συνεισφέρει στην αποκατάσταση και αναγέννησή τους. Επίσης δρά σαν απολυμαντικό και βοηθά την αφαίρεση παθογόνων ουσιών από το δέρμα.

Τα ιόντα νατρίου βοηθούν στην απολέπιση και βελτιώνουν την αναπνοή του δέρματος. Μετά την εισβολή στο δέρμα, δένουν με το νερό και δημιουργούν ένα αίσθημα ελαστικότητας, ιδανικό για ξηρά δέρματα. Οι συγκεντρώσεις μαγνησίου που συναντώνται στη Νεκρά Θάλασσα είναι 15 φορές μεγαλύτερες απο το αλάτι άλλων θαλασσών. Το μαγνήσιο είναι αναγκαίο στον μεταβολισμό των κυττάρων. Για παράδειγμα σημαντική έλλειψη σε μαγνήσιο έχει παρατηρηθεί στο δέρμα και το πλάσμα ασθενών με ψωρίαση. Το μαγνήσιο θεωρείται υπεύθυνο για τον θάνατο των κυττάρων του δέρματος ασθενών με ψωρίαση. Επιπλέον σε περιπτώσεις βρόνχων το μαγνήσιο λειτουργεί σας αντι-αλλεργικός παράγοντας.

Το ποτάσιο βελτιώνει την οξείδωση και  ισορροπεί την ηλεκτρική λειτουργία των μυών και του νευρικού συστήματος.  Οι ασθενείς με άσμα επιτυγχάνουν καλά αποτελέσματα εισπνέοντας ατμό αλατιού. Η συγκέντρωση βρωμίου είναι πενήντα φορές μεγαλύτερη απο ότι στο κοινό αλάτι συν οτι έχει μια πολύ χαλαρωτική αίσθηση. Παρά το γεγονός οτι και άλλα ορυκτά συναντώνται σε μικρότερες ποσότητες, το αλάτι περιέχει φυσική πίσσα που ονομάζεται Άσφαλτος το οποίο δρά ως αντιφλεγμονώδη ουσία.

 

5. Ποιά η διαφορά μεταξύ του αλατιού της Νεκράς Θάλασσας και οποιουδήποτε άλλου ? 

Η Νεκρά Θάλασσα, η οποία βρίσκεται 1300 πόδια κάτω απο το επίπεδο της θάλασσας στην κοιλάδα του Ιορδάνη, είναι η πιο χαμηλή υδάτινη περιοχή στην Γη. Με την πάροδο εκατομμυρίων ετών απο την δημιουργία της, το ποσοστό άλατος στο νερό αυξήθηκε λόγω της γρήγορης εξάτμισης του νερού εν μέσω ξηρών κλιματικών συνθηκών.Ενώ η περιεκτικότητα σε αλάτι στις θάλασσες φτάνει το 3%, η συγκέντρωση άλατος στην Νεκρά Θάλασσα είναι σχεδόν 32%. Ένα ακόμα πιο σημαντικό γεγονός είναι η σύνθεση του ίδιου του άλατος. Ενώ το αλάτι στην θάλασσα περιέχει χλωριούχο νάτριο (NaCl) περίπου 97% , το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας περιέχει μόνο 12-18% αυτού του στοιχείου. Τα υπόλοιπα συστατικά είναι Κάλιο, Μαγνήσιο, Βρώμιο και άλλα μέταλλα που θεωρούνται σημαντικά για την βελτίωση του μεταβολισμού των κυττάρων και την αναζωογόνηση του οργανισμού.

 

6. Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα της αργίλου της Νεκράς Θάλασσας?                              

Η άργιλος της Kawar βοηθά το δέρμα με 4 τρόπους: 

1. Aναζωογονεί το δέρμα
Τα πλούσια, φυσικά μέταλλα είναι όλα απαραίτητα για ένα υγιές δέρμα. Βοηθά το δέρμα να ανανεωθεί και να ξαναγεννήσει τα κύταρρα, όσο και να αποτρέπει τη γήρανση. 

2. Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος
Τα πλούσια μέταλλα και η σύσφιξη της αργίλου προωθούν την κυκλοφορία αυξάνοντας τις ποσότητες οξυγόνου και αφαιρώντας τις τοξίνες απο το δέρμα, επιπλέον τονώνοντας και σφίγγοντας τον ιστό, αφήνοντας το δέρμα λαμπερό και νεανικό.

Σημείωση: Εξαιτίας αυτής της δράσης, ίσως νιώσετε το δέρμα σας ζεστό και ένα τσίμπημα κατά της διάρκεια της εφαρμογής ή και μετά το πλύσιμο. Αυτό σημαίνει οτι η άργιλος δουλεύει σωστά

3. Βαθύς καθαρισμός
Η άργιλος αφαιρεί τις ακαθαρσίες πλένοντας σε βάθος το δέρμα. Εισχωρεί στου πόρους ώστε να απορροφήσει τη συσσώρευση σκόνης  ,κατάλοιπα μακιγιάζ και λίπος του δέρματος.

Σημείωση: Κατα την πρώτη επαφή οι χρήστες ίσως δούν μια η δύο βρωμιές να βγαίνουν στην επιφάνεια. Συνεχόμενη χρήση θα τα απομακρύνει. Με τον άργιλο της Kawar, το δέρμα θα είναι καθαρό όχι μόνο στην επιδερμίδα αλλά βαθιά μέσα της.

4. Απολέπιση
Ο άψογος φυσικός κόκκος της αργίλου απαλά αλλά δραστικά αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αφήνοντας το δέρμα φρέσκο και αστραφτερό. Η άργιλος της Kawar με όλα τα πλούσια μέταλλα της Νεκράς Θάλασσας είναι ιδανική για την ανακούφιση ασθενιών του δέρματος σε σημεία του σώματος όπως πχ. τα φρύδια, η πλάτη, ο λαιμός. Απλώς απλώστε την άργιλο στο σημείο που επιθυμείτε και ξεπλύντε μετά απο δέκα λεπτά.